Categories
My Links
Pamet u glavu kondom u dzep
deliver | 20 Јануар, 2007 11:00

Nije problem samo u HIV-u. Probudite se! Koristite kondom tokom cele godine a ne samo 1. decembra, jer mnogo je virusa i bakterija koje vrebaju na tebe nespremnog.

U zadnjih nekoliko godina primetio sam da je kondom kod nas tabu tema. Svi su kao nešto obrazovani a libe se da kupe kondom na mestu gde jedino poseduje neophodne uslove da bi ostao ispravan: U APOTECI! Valjda ih je manje sramota od žene iz tafike nego od apotekarke. Ne razumem takav način razmišljanja. Nadam se da i ti čitaoče bloga nisi među takvima. Ako jesi probudi se-NIJE SRAMOTA ŠTITITI SEBE OD BOLESTI I NEŽELJENE TRUDNOĆE.

Žene i kondom Još veća je sramota ako žena sa sobom nosi kondom. Onda je ona "kurva" ili ti "laka ženska''. Takav način razmišljanja je najniži stepen malograđanstva. Ne devojke, žene, niste to kako neki misle. Vi ste savesne i razumne: štitite i sebe i drugoga.!!! Polne bolesti uglavnom ne biraju polove. A za mišljenje samozvanih mačo ubeleživača recki i nesigurne tipove ne treba da vas je imalo briga. Brinite o sebi i o partneru pa i onda kada on ne želi da brine o sebi. Ne nasedajte na priče i ubeđivanja da je bez kondoma lepše i bolje, i da vam on nimalo nije potreban. Bez obzira na sve-KONDOM VAM JE POTREBAN I IMAJTE GA UVEK UZ SEBE- NIJE SRAMOTA.

Muškarci i kondomi Nemojte da mislite da baš vas neće zadesiti neka polna bolest. Niste izuzetak. Možda je prijatnije bez kondoma ali nije svrsishodnije. Nauči, pročitaj negde kako se kondom koristi i drži se pravilnog saveta. Nije sramota pitati, sramota je svesno živeti u neznanju.Budi obazriv kada imaš odnos sa novom partnerkom-može se uvrediti ako izvadiš kondom jer će misliti da si nešto planirao i onda sama sebi pada u očima. Objasni joj da nisi ništa planirao već da su te nekada savetovali da je kondo deo kulture svakog muškarca i žene.KONDOM TI JE POTREBAN I IMAJ GA UVEK UZ SEBE.

Zablude  Dva kondoma pružaju dodatnu sgurnost - notorna neistina, čak je suprotno-dva kondoma će dovesti do većeg trenja što će prouzrokovati pucanje jednog ili oba.

Isto je kada kupiš kondom u trafici i u apoteci- notorna neistina. Kondomu se potrebni adekvatni uslovi da bi ostao ispravan, a u trafici ne vlada ni u od tih uslova.

Guma kondoma sprečava prolaza spermatozoida-notorna neistina. Pore kondoma su veće od obima spermatozoida i jedino ono što sprečava prolazak je supstanca koja se nalazi među porama i koja uništava spermatozoide, a upravo toj supstanci su potrebni uslovi kakvi ne vladaju u trafici.

Kondom pruža 100% zaštitu od neželjene trudnoće-neistina. Anti bebi pilule i  flaser za kontracepciju su sredstva sa najvišim stepenom zaštite od neželjene trudnoće ali i njihov učinak je ispod 100%. Ne postoji kontraceptivno sredstvo sa najvišim stepenom zaštite.

 #