Categories
My Links

« E V R O P A da/ne

DA LI ČOVEČANSTVO BROJI POSLEDNJE DANE???
deliver | 10 Септембар, 2008 18:22
      Verujem da je mnogo vas blogera upoznato sa dešavanjima oko projekta CERN koji definitivno može promeniti sve, bolje reći UNIŠTITI SVE, CELOKUPNO ČVEČANSTVO, ZEMALJSKU KUGLU!!! Danas je akcelerator, koji može stvoriti crnu rupu, koja će progutati sve, pusten u rad, a 21. oktobra će definitivno pokušati da oponašaju "veliki prasak" , iako ni sami naučnici koji sudeluju u projektu nisu u potpunosti sigurni šta se sve moze desiti, jer logično je i prostom čoveku da je "veliki prasak" samo teorija. Ja sam zapanjem svim desavanjima na ovu temu. Nije mi jasno kako neko može biti toliki idiot i verovati da "nista ne moze poći naopako" kada niko nikada nije ništa slično ni pokušao da napravi. Zar je zasenjenost naučnika slavom toliko opsesivna da oni ne vide ono što se prostim okom može lako videti. ZAR IH NIKO NE MOZE SPRECITI!?
      Pokupio sam nekoliko tekstova koji vas mogu uputiti u ono što se trenutno zbiva i sto se zbivalo, a tiče se projekta CERN. Vreme ce pokazati sta je istina, jer 21. oktobar i nije tako daleko. Iz izjava naučnika koji su deo projekta mogu  samo da zaključim da je sve moguće. (obratite pažnju na značenje reči koje upotrebljavaju u svojim izjavama a koje sam podvukao i  označio kojom drugom nego crvenom bojom). Ako se obistine sumlje i upozorenja mnogih eminentnih svetskih fizičara desiće nam se sudbina koju možete slikovito doživeti...
 
 
      O pojmu crne rupe pogledajte na http://bs.wikipedia.org/wiki/Crna_rupa jer ako ce nas nesto progutati bar da znamo sta je to.
 
 
 
IZVOR: Blic

     Veliki hadronski kolajder (LHC), akcelerator koji su gradili vodeći fizičari planete u Centralnoj evropskoj laboratoriji za nuklearna istraživanja (CERN) i preko 2.000 istraživača sa nekoliko stotina fakulteta iz celog sveta i laboratorija iz 34 zemlje, biće isproban etapno. Naučnici se nadaju da će im taj uređaj omogućiti da dobiju verodostojne informacije o nastanku univerzuma. Oni pretpostavljaju da će pomoću njega ponovo stvoriti uslove kakvi su postojali jedan trilioniti deo sekunde posle Velikog praska.
      Kolajder se nalazi u džinovskom tunelu na dubini od 100 metara i prečnika 27 kilometara. Dva snopa čestica će se kretati suprotnim smerovima velikom brzinom. Međutim, njihove putanje će se na mnogi mestima presecati i sudarati. Čestice će usmeravati nekoliko hiljada superprovodljivih magneta. Upravo će posledice tih sudara biti glavni predmet istraživanja naučnika. Ukoliko se sve bude odvijalo po planu, prvi protoni će početi da kruže po celom akceleratoru 2. ili 3. septembra.
      Posle toga inženjeri procenjuju da će im biti potrebno mesec-dva da bi doterali i podesili intenzitet snopova pre nego što dozvole njihovo sudaranje i proizvodnju čestica koje su dovele do nastanka univerzuma.
      CERN će zatvoriti akcelerator tokom zime da bi se uštedela struja, a u međuvremenu čitava armija fizičara koji su sagradili dva džinovska detektora čestica ATLAS i CMS pripremaće se za veliki događaj, to jest aktiviranje celog Velikog hadronskog kolajdera 21. oktobra.
Za Veliki hadronski kolajder vezane su brojne priče i legende. Na primer, postoji mišljenje da bi u akceleratoru mogle da se pojave crne rupe, koje bi uništile ne samo mašinu već i pola teritorije Francuske i Švajcarske i - na kraju - našu planetu.
      Naučnici tvrde da je tako nešto u principu moguće, ali da bi te rupe postojale suviše kratko, to jest nekoliko delića sekunde, da bi nanele bilo kakvu štetu. Osim toga, dodaju oni, sudaranje subatomskih čestica, slično onome koje će izazvati kolajder, konstantno se dešava u prirodi, a sudari čestica kosmičkog zračenja proizvode mnogo više energije od kolajdera.
„Sasvim je očigledno da neće biti smaka sveta kad uključimo naš akcelerator“, ističe Lin Evans, šef projekta CERN.
 
 

Autor: T. Trikić | Blic


      Revolucionarni eksperiment simuliranja velikog praska u Evropskom institutu za nuklearna istraživanja (CERN) u Švajcarskoj startovaće 10. septembra, a prvi sudar čestica biće izveden do 21. oktobra u detektoru u čijoj su izgradnji učestvovali i srpski naučnici.

      Jedan od dva točka od nerđajućeg čelika koji su napravljeni u fabrici ‘Lola’. Tom važnom događaju, koji predstavlja prekretnicu u istoriji nauke, prisustvovaće i dr Dragan Popović, direktor Instituta za fiziku u Beogradu.
      „Mnogo je naučnih tajni koje čekaju odgovore od ovog eksperimenta“ čiji je konačan cilj da objasni nastanak svemira, kaže za „Blic“ Popović, koji je bio deo tima od 20.000 naučnika iz celog sveta, od toga 7.000 fizičara angažovanih na 14-godišnjim pripremama eksperimenta veka i pravljenju Velikog hadronskog kolajdera (LHC).
      „Nadamo se da ćemo konačno potvrditi postojanje Higsovog bozona, čestice koja eksperimentalno nikada nije registrovana, a objašnjava masu. Tu je i zagonetka materije i antimaterije i možda nekih novih tipova materije, pa pitanje šta se dešava sa tamnom materijom u svemiru i gde ona nestaje“, nabraja dr Popović i dodaje pitanje svih pitanja - da li će svemir nastaviti da se širi ili će početi da se hladi i skuplja.
„Moguća su i iznenađenja, a u tom slučaju, nauka će morati da preispita neke postulate i teorije“, napominje Popović, koji je poslednji put u julu bio u CERN-u.
      Naš sagovornik napominje da će 4. oktobra u objektu smeštenom nadomak Ženeve, gde se sto metara ispod zemlje proteže tunel dug 27 kilometara, biti održana prezentacija detektora „Atlas“. Za tu gigantsku mašineriju Institut je uradio dva tzv. mala točka, dajući, srazmerno mogućnostima, svoj doprinos najvećem projektu u istoriji nauke.
„Otvorićemo i šampanjac“, uzbuđeno kaže Popović.
      „Atlas“ je jedan od četiri detektora na kružnom tunelu kroz koji će se propustiti snopovi protona brzinom tek nešto manjom od brzine svetlosti i prvi u kojem će se dogoditi sudar.


Moram da prokementarišem:Ljudi mene mnogo brine i to sto su neki Srbi ukljuceni u sve to!!!


      „Detektor na kojem je radilo 2.000 naučnika visok je 50 metara, kao desetospratnica, a dug 30 metara, dok su dva točka od nerđajućeg čelika napravljena u fabrici ‘Lola’, svaki prečnika devet metara i težine ‘tričavih’ 120 tona. U delovima je u Ženevu prevezen na osam kamiona i tamo sklopljen i spušten na svoje mesto krajem februara“, opisuje Popović i napominje da je u pravljenju drugog detektora, s oznakom CMS, učestvovao Institut Vinča.
Prema rečima direktora Instituta za fiziku, eksperiment će se odvijati u fazama, a planirano je da se maksimalna energija od 14 teravolti postigne iduće godine.
      Projekat je do sada koštao osam milijardi dolara, a morao je da savlada brojne prepreke i to ne samo naučne. Za njega su vezane brojne priče i legende. Na primer, postoji mišljenje da bi u akceleratoru mogle da se pojave crne rupe koje bi uništile ne samo kolajder već i pola teritorije Francuske i Švajcarske. Kritičari kažu da bi i eventualna rupa, ma koliko mala i ma koliko kratko trajala, za par godina mogla da naraste i ugrozi opstanak čovečanstva. Nemački hemičar Oto Rosler izveo je čak proračun koji dokazuje takve apokaliptične tvrdnje.
      „Moji propračuni pokazuju da je prilično verovatno da će ove male crne rupe opstati, eksponentno se uvećavati i pojesti planetu iznutra. Pozivam CERN da sazove konferenciju o bezbednosti i dokaže da grešim, ali oni to ne žele“, požalio se Rosler.
Sličnu parnicu pokrenuli su u martu pred Okružnom sudu u Honolulu Volter Vagner i Luis Sančo, takođe bez uspeha.

      Naučnici CERN-a tvrde da je tako nešto u principu moguće, ali da bi te rupe postojale suviše kratko da bi nanele bilo kakvu štetu.
      Svi proračuni naučnika CERN-a pokazuju da apsolutno nema opasnosti, kaže za „Blic“ dr Dragan Popović, direktor Instituta za fiziku i objašnjava da je „fantastično mala verovatnoća“ da se crne rupe uopšte pojave. Ako tokom simuliranja situacije kakva je postojala milijarditi deo sekunde posle velikog praska crne rupe ipak nastanu, trajaće toliko kratko da će biti bezopasne, tvrdi naučnik i ponavlja da nema razloga za zabrinutost javnosti.


Kolajder u brojkama

- Veliki hadronski kolajder u CERN-u je instaliran u tunelu prečnika 27 kilometara, na dubini od 100 metara.
- U njemu će doći do direktnog sudara dva snopa čestica koje putuju kroz vakuum kao u svemiru.
- Svaki snop će se sastojati od skoro 3.000 manjih snopova od po 100 milijardi čestica.
- Kad dostignu maksimalnu brzinu, snopovi će se kretati kao automobil koji ide 1.600 km/h.
- Sudaranje snopova će se dešavati 40 miliona puta u sekundi.
- Snop će kružiti 10 sati i pri tom će prevaliti preko 10 milijardi kilometara, što bi im bilo dovoljno da stignu do Neptuna i nazad.
- 3.000 kilometara žica i vlakana će nositi informacije brzinom od 3.200 terabita godišnje, što je ravno kapacitetu od oko 3 milijarde knjiga.IZVOR: NewScientist


      Još od kada su naučnici izumeli akceleratore čestica, pre skoro 80 godina, koristili su ih za cepanje atoma, proizvodnju antimaterije i stvaranje čestica koje nisu prethodno primećene u prirodi. Uz malo sreće, uskoro bi mogli doći do otkrića koje bi zasenilo sva prethodna. Akceleratori bi mogli proizvesti najmisterioznije objekte u svemiru – crne rupe.

      Kada se pomisli na crne rupe, obično se se zamišljaju ogromna čudovišta koja mogu da progutaju sve svemirske brodove i zvezde. Ali, rupe koje bi mogle biti proizvedene u najbržim akceleratorima – možda već 2007, kada Large Hadron Collider ( LHC ) bude pokrenut u CERNu kod Ženeve – daleki su rođaci ovih astrofizičkih čudovišta. One bi bile mikroskopske veličine, u poređenju sa elementarnim čestica. Ne bi uništavale zvezde, dominirale galaksijama i predstavljale pretnju za našu planetu, ali bi u određenim elementima njihova svojstva bila čak i dramatičnija. Zbog kvantnih efekata, one bi isparile ubrzo nakon formiranja, osvetljavajući detektore čestica poput božićne jelke. Tako bi mogle otkriti kako je prostor - vreme isprepleten i da li ima neprimetne dimenzije.

Zemlja od 9 mm
      U sadašnjem obliku, koncept crnih rupa potiče od Ajnštajnove opšte teorije relativiteta koja predviđa da, ukoliko je materija dovoljno kompresovana, njena gravitacija postaje toliko jaka da „ izreže “ jedan deo svemira iz kojeg ništa ne može pobeći. U crnu rupu mogu upasti objekti, ali ne mogu iz nje izaći. U najjednostavnijem slučaju, gde svemir nema skrivenih dimenzija ili onih dimenzija koje su manje od celine, njegova veličina je direktno proporcionalna njegovoj masi. Kada bismo kompresovali Sunce na prečnik od 3 km, što je oko 4 miliona puta manje od njegove sadašnje veličine, ono bi postalo crna rupa. Da bi Zemlja doživela istu sudbinu, bilo bi potrebno smanjiti je na prečnik od 9 mm. Tako, što je manja rupa, veći je stepen kompresije potreban da se ona stvori. Gustina do koje je neophodno sabiti materiju iznosi obrnuti kvadrat njene mase. Za rupu mase Sunca, gustina je oko 1019 kg po metru kvadratnom, što je veća gustina od atomskog jezgra. Ta gustina je otprilike najveća koja se može stvoriti u sadašnjem Univerzumu.
      Ipak, kako je pokazao Stiven Hoking sedamdesetih godina prošlog veka, gustina je u ranim danima Univerzuma bila znatno veća jer, sa širenjem svemira, gustina opada. Crne rupe iz tog vremena poznate su kao „ praiskonske “ crne rupe.
      Visoka gustina ranog Univerzuma bila je neophodna za stvaranje prvobitnih crnih rupa, ali ih nije garantovala. Da bi neki region prestao da se širi i da bi postao crna rupa, morao je imati gustinu veću od prethodne. To znači da su morale postojati fluktuacije u gustini. Astronomi znaju da su takve fluktuacije postojale, barem na velikom nivou, ili se strukture poput galaksija ne bi formirale. Za nastanak prvobitnih crnih rupa, ove fluktuacije su morale biti jače na manjem nivou. Čak i u odsustvu fluktuacija, rupe su se mogle formirati spontano u različitim fazama kosmološke tranzicije.

Crna rupa kao bomba

      Shvatanje da bi crne rupe mogle biti male navelo je Hokinga da razmotri kvantne efekte koji su postojali. Godine 1974. došao je do zaključka da crne rupe, osim što gutaju čestice, izbacuju ih napolje. Hoking je predvideo da jedna rupa zrači toplotom poput vrelog uglja, uz temperaturu obrnuto proporcionalnu svojoj masi. Temperatura koja je dovoljno visoka emituje i čestice bez mase, poput fotona, kao i one sa masom, poput elektrona i pozitrona.
      Zbog toga što zračenje odnosi energiju, masa rupe se smanjuje. Tako je crna rupa veoma nestabilna. Dok se smanjuje, postaje sve vrelija. Kada se rupa smanji na masu od oko 106 kg, u roku od jedne sekunde ona eksplodira uz energiju nuklearne bombe težine od milion megatona ! Ukupno vreme potrebno da crna rupa ispari proporcionalno je njenoj početnoj masi na kub. Naučnici su izračunali da bi vreme za eksplodiranje prvobitnih crnih rupa trebalo da bude upravo sada, nakon što su uzeli u obzir starost Univerzuma.
      Ovo otkriće stvorilo je duboki paradoks koji pogađa u srž pitanja zašto se generalni relativitet i kvantna mehanika toliko ne slažu. Prema teoriji relativiteta, informacije o onome što upada u crnu rupu su zauvek izgubljene. Ako rupa ispari, šta se dešava sa informacijama koje su bile u njoj ? Hoking je nagovestio da crne rupe u potpunosti isparavaju, uništavajući informacije – što je u suprotnosti sa principima kvantne mehanike. Uništavanje informacija je u konfliktu sa zakonom o očuvanju energije. Alternativa da crne rupe ostavljaju ostatke za sobom, jednako je teško prihvatljiva. Teško je verovati da bi ovi ostaci mogli sadržati sve informacije koje su ušle u crnu rupu.
      Pitanja koja su postavljena u vezi sa mikroskopskim crnim rupama motivišu naučnike da tragaju za njima. Jedna mogućnost je da naučnici otkriju prvobitne crne rupe kako eksplodiraju u sadašnjem Univerzumu. Većina mase ovih rupa bi se oslobodila u vidu gama zraka. U sedamdesetim godinama se smatralo da bi ove eksplozije bile suviše udaljene da bi bile uočene. Sredinom devedesetih je nagovešteno da bi kratki gama zraci mogli biti posledica eksplodiranja crnih rupa a ne dugi zraci, za koje se mislilo da su povezani sa zvezdama koje eksplodiraju ili se spajaju.

Svemir u više od tri dimenzije

      Proizvodnja crnih rupa uz pomoć akceleratora čestica je još uzbudljivija mogućnost. U ovakvim napravama, subatomske čestice, poput protona, ubrzavaju se do brzine blizu svetlosne. Te čestice imaju ogromnu kinetičku energiju. Kada se dve takve čestice sudare, njihova energija biva koncentrisana u malom prostoru. Tako se može pretpostaviti da bi se ove čestice, koje se sudaraju, mogle dovoljno približiti da bi stvorile crnu rupu.
      Problem je što ove čestice nemaju dovoljnu masu da formiraju crnu rupu. Da bi jedna čestica imala dovoljno energije i bila dovoljno kompaktna da formira crnu rupu, mora da ima Plankovu energiju, faktor koji je 1015 puta veći od onog koji postoji kod čestica u akceleratoru. Iako bi akceleratori mogli stvoriti objekte matematički bliske crnim rupama, same crne rupe se čine van domašaja. Ipak, tokom protekle decenije, fizičari su shvatili da bi procena o potrebnoj gustini mogla biti previsoka. Teorija stringova predviđa da svemir ima više od tri dimenzije. Gravitacija, poput drugih sila mogla bi obuhvatiti i ove druge dimenzije i tako postati neočekivano jaka na malim razdaljinama. U tri dimenzije, sila gravitacije se uveća četiri puta ako se razdaljina između dva objekta prepolovi. Ali, u devet dimenzija, gravitacija bi postala 256 puta jača. Ovaj efekat bi bio važan ako su te ekstra dimenzije svemira dovoljno velike.
      Ovo pojačavanje gravitacije znači da bi prava energija potrebna za nastanak crnih rupa mogla biti na znatno nižem nivou od uobičajenog. Ako se ovo pokaže kao tačno, taj nivo bi mogao biti dostignut u akceleratoru čestica.
      Jedno istraživanje iz 2001. pokazalo je da bi, imajući u vidu najnižu potrebnu količinu energije, crne rupe u najnovijem tipu akceleratora čestica ( CERNovom LHC - u ) mogle biti proizvedene stopom od jedne u sekundi. Fizičari stoga nazivaju LHC fabrikom crnih rupa.
      Prilikom isparavanja ovih crnih rupa, došlo bi do oslobađanja velikog broja najrazličitijih čestica i biće vrlo značajno šta će detektori čestica uspeti da uoče tokom ovih procesa.
Sudari iznad naših glava
      Mogućnost stvaranja crnih rupa na Zemlji može se učiniti kao ludost. Kako možemo biti sigurni da će one mirno nestati kao što predviđa Hoking, i da neće nastaviti da rastu i progutati celu planetu ? Na prvi pogled, ovo deluje kao ozbiljan problem kada se ima u vidu da su neki detalji prvobitne Hokingove teorije možda netačni – posebno tvrdnja da se u crnoj rupi gube informacije.
      Takođe, naučnici smatraju da se sudaranja čestica nalik onim unutar LHCa stalno dešavaju u atmosferi, što bi značilo da se priroda stvara crne rupe iznad naših glava bez ikakvih posledica po nas. Neki proračuni pokazuju da bi se u atmosferi moglo stvarati oko 100 crnih rupa godišnje.
      Proizvođenje crnih rupa bi otvorilo jednu potpuno novu granu fizike. Njihovo prisustvo bi bilo dokaz postojanja prethodno sakrivenih dimenzija prostora, a njihovim posmatranjem fizičari bi mogli da otkriju svojstva tih dimenzija. To bi označilo i kraj jednog od istorijskih poduhvata čovečanstva : razumevanja materije na najfinijoj skali. Tokom prošlog veka, naučnici su prešli put od atoma do protona i neutrona i potom do kvarkova. Ako uspeju da stvore crne rupe, dosegnuće Plankovu skalu, ispod koje se smatra da ideje o prostoru i dužini prestaju da postoje. Ali, bila bi načeta i nova potraga - istraživanje dodatnih dimenzija prostora.
 
 
IZVOR: DWelle 
 
      Crne rupe ,to su galakticki monstrumi koji gutaju sve sto im se priblizi. Bas zbog toga su veliko zaprepascenje izazvaali naucnici sa univerzitetta u Frankfurtu iznevsi ideju da bi crne rupe mogle da koriste coveku.Stavise ,upravo crne rupe bi mogle ,jednog dana da ,zadovolje ljudsku glad za energijom.

      “Prikolica smeca, prikolica peska prikolica vode.Time bi - po racunu-  mogla da se pokrije godišnja potrošnja energije u svetu.“

      Ne, ne, Horst Štoker nije neki trećerazredni pisac romana naučne fantastike koji je predugo buljio kroz svoj mali teleskop. Štoker je profešor teorijske fizike na univerzitetu u Frankfurtu i podpredsdnik istog.
      Medjutim, postavlja se pitanje, sta je navelo jednog tako ozbiljnog profesora na ideju da prikolicom smeća reši energetske probleme čovecanštva. CRNE RUPE! To su inace monstruozna nebeska tela sa tako snaznom gravitacijom da cak i svetlošt u njima nestaje bez traga.

       „Crna rupa prozdire sve bez ostatka… i nista ne vraca. “

      U centru Mlecnog puta, nase galaksije - veruju strucnjaci  -vreba takav jedan monstrum, milionima puta tezi od sunca .
      Medjutim, mozda postoje i minijaturne crne rupe, mnogo manje od jezgra atoma. One bi mozda mogle i da se proizvedu - kada se u akceleratoru za čestice svom zestinom sudare jezgra atoma vodonika– kaze Štokerov kolega, Markus Blajher:  “Kada se jezgra atoma vodonika velikom brzinom sudare, trebalo bi da se zbog zgušnjavanja jezgara, pojavi snazna gravitacija– tako da se stvori crna rupa. Nadamo se da ce se to stvarno I destiti i da cemo to moci da posmatramo.”

A zašto su naucniči tako sigurni?
      Kosmicko zracenje udara po zemlji veec milijardama godina – a prirodni akcelerator je mnogo jači od onog koji su ljudi napravili u Ženevi.  „To kosmičko zračenje – ako su nasi proračuni tačni – trebalo bi da je do sada proizvelo oko pola kilograma materije crne rupe. A Zemlja jos uvek postoji. Zato smo sigurni da je eksperiment bezopasan. „
      Jer, minijturna crna rupa nece biti veca I deblja kada proguta čestice koje joj se nadju u blizini. Umesto toga ona ce ih zračiti, uz mali ostatak koji nece biti tezi od 5 atoma zlata. Upravo to zracenje je Štokera naveelo na ideju. Jer mozda bi ciljanim hranjenjem crne rrupe – mogla da se proizvodi energija.  „Mogu da je hranim obicnom materijom, recimo vodom, peskom – bilo čime. I to po forrmuli – energija je  masa puta ubrzanje na kvadrat. Konkretno to znači – bacite u crnu rupu jedno jezgrro atoma vodonika I dobijete od nje nekih 10 do 20 kvanta svetlosti.“
      Crne rupe bi mogle da kruže po akceleratoru, uz put bi dobijale hranu a zetva bi bila zračenje – koje bi se pretvaralo u struju.To je Štokerova vizija.  „Vic je tome sto je ovaj postupak hiljadu puta efikasniji od normalne atomske energije. Jer, praktično 90 odsto mase se pretvara u energiju.a tih 90 odsto su toliko ogromni da sa sasvim malo materije mogu da resim problem snabdevanja energijom u celom svetu. „
      O svemu tome ce moci da se razmislja,ako se u akceleeratoru zaista otkrriju minijturne crne rupe. A kako bi konkretno mogla da izgleda tehnika za buduću elektranu na crnu rupu  - fizičar iz Frankfurrta jos uvek ne zna. Medjutim vec je podneo zahtev za patent – za konvertor mase u energiju. Nikad se ne zna…
 #
User Comments
(no subject) [Reply]
nastasja | 10 Септембар, 2008 19:32

to je STRAST prema nepoznatom, prema nedokucenom.... ne plasim se. to je predivno. OTKROVENJE. bice ono sto mora. stvar slucaja. nikada necemo moci shvatiti kako smo postali. sa moje tacke gledista (kao biolog i neko ko je zaljubljen u atomsku fiziku i biohemiju), za mene je to velika misterija i uvek ce biti. smatram da ni jedna teorija nije validna. nikada zaista necemo znati. a svaki pokusaj objasnjavanja istog - cenim i podrzavam. :)))

@nastasja [Reply]
deliver | 10 Септембар, 2008 19:46

Sve je to OK ali ako je cena prestanak zivota za celokupnu zemaljsku kuglu pitas li se da cena znanja nije previsoka?Cenim tvoje razmisljanje iako je veoma udaljeno od moga, ali zapitas li se mozda nekada kako je to umreti? Zar bi svi trebalo da izvršimo samoubistvo da bi mozda neko od nas dokučio sta je to smrt??? Da li je to cena koju nosi nepoznato???

(no subject) [Reply]
Bobo | 10 Септембар, 2008 20:51

Čitao sam to već negde, ali jedino što imama da kažem je: OMG!

(no subject) [Reply]
nastasja | 10 Септембар, 2008 20:52

pa ako cemo da umiremo - umrecemo svi. i onda, opet, necemo dokuciti kako je sve pocelo. a mozda ce to biti novi pocetak - nekih drugih bica. (sto bih volela da vidim) i ne pitam se nikada kako je to umreti. sa fizioloskog stanovista , shvatam sta se desava. i ne plasim se toga. ja se jedino plasim dve stvari na planeti - bolesti i ljudske gluposti.

(no subject) [Reply]
principessa | 10 Септембар, 2008 20:59

E pa ja ne yelim da umrem 21. oktobra i josh vishe ne zelim da planeta i meni dragi ljudi umru tog datuma :(. Treba ih yaustaviti, kad vec nisu sigurni da li ce sve proci kako treba.

Vera [Reply]
Slobodan | 10 Септембар, 2008 22:33

I evo razloga da covek koji Veruje Tvorcu,i svi drugi, shvate da je, ako nista drugo, na dimenziji ove fizicke ravni,i mogucnosti koje obican covek ima, apsolutna rast Ljubavi ka Tvorcu i ljudima u svim manifestacijama, jedino Spasonosno opredeljenje.Da li crne rupe ponistavaju i energiju duse?Njenog stremljenja i spoja, sada ceznje za spojem sa Bozanskim?
Stremljenje ka Njemu, Ljubavlju, prema svima i svime!Stalno!Boze ja te volim i ljubavlju se molim!Kao i - Gospode, Ti si sav moj i sve moje!(Sv.Jovan Kronstatski)
Krenimo!CERN i iskusenja pred kojima smo, ostavio nam je najvecu mogucnost.`Dokaz` Njegovog postojanja sa te i sa `nase` strane!

Vera [Reply]
Slobodan | 10 Септембар, 2008 22:40

I evo razloga da covek koji Veruje Tvorcu,i svi drugi, shvate da je, ako nista drugo, na dimenziji ove fizicke ravni i mogucnosti koje obican covek ima, apsolutna rast Ljubavi ka Tvorcu i ljudima u svim manifestacijama, jedino Spasonosno opredeljenje.Da li crne rupe ponistavaju i energiju duse?Njenog stremljenja i spoja, sada ceznje za spojem sa Bozanskim?
Stremljenje ka Njemu, Ljubavlju, prema svima i svemu!Stalno!Boze ja te volim i ljubavlju se molim!Kao i - Gospode, Ti si sav moj i sve moje!(Sv.Jovan Kronstatski)
Krenimo!CERN i iskusenja pred kojima smo, ostavio nam je najvecu mogucnost.`Dokaz` Njegovog postojanja sa `tehnicke` i sa `nase` strane!

DAN POSLE [Reply]
deliver | 11 Септембар, 2008 12:28

Dan nakon puštanja "akceleratora sudbine" imali smo prilike da čujemo izjave vodja projekta CERN... Zamislite kada su imali problem!!!Ma, da li je moguće da veliki mozgovi koji govore o apsolutnoj sigurnosti akceleratora i eksperimenta nisu predvideli neki problem???!!!Sada sam još više ubedjen da je PROJEKAT CERN nešto što će čovečanstvo skupo da plati, ali ne materijalnim sredstvima već svojim postojanjem!!!
Evo dela izjave pa rasudite sami:
"Eksperiment, koji će se prenositi putem Interneta, započeo je u 9.30 časova sinhronizovanjem rada svih komponenti Velikog hadronskog kolajdera (LHC).
CERN je saopštio da je postojao "mali električni problem" tokom noći, međutim, da naučnici zbog toga ne nameravaju da odlože eksperiment.
Vođa projekta Lin Evan nije dala nikakve detalje u vezi ovih problema, ali je naglasila da neće menjati početak eksperimenta. "

Ljudska teznja za znanjem [Reply]
Vladimir | 11 Септембар, 2008 15:02

Mene samo zanima dokle ce dosezati ljudska teznja za znanjem? Ako je neko iole citao kako su nekada davno jos Grcki filozofi objasnjavali nastanak univerzuma, jedan rece od vode je, drugi od vatre, treci ko zna sta. Jednostavno covek kao covek je gladan znanja, a i kada nesto sazna, odmah izrazava zelju da sazna jos neke pojedinosti oko toga, pa kada sazna i te pojedinosti,onda zeli i njihove osobine, pa i one od cega su sastavljene, i tome nema kraja, jer niko od nas ljudi ne moze da shvati da je ceo ovaj svet toliko slozen, da i kad bi cela ova planeta bila pretvorena u jedan megalomanski racunar, ne bi mogla cela memorija da se ispuni svim "informacijama" o ovom svetu. Ovaj CERN je jos jedna potvrda covekove gramzivosti ka saznanjima koja nicemu uglavnom i ne sluze, samo sluze da bi covek imao o cemu da prica, a da ne govorim o tome da ovaj experiment moze i da naudi, ne samo toj masini, nego i celoj nasoj planeti. Ja sam oduvek govorio da se covek nece zaustaviti dok svojom zudnjom za saznanjem ne unisti i citav svet. Upravo tako nesto se i dogadja. Samo da napomenem da NIKADA nece dokazati da Bog ne postoji, jer smatram da i dalje svi ovi experimenti uglavnom svode na to. Jer ako tvrde da Bog ne postoji, neka to i dokazu, zabezeknuce se da je nemoguce. I veliki prasak je moralo nesto da pokrene, i upravo im tu lezi jedan mali problem, koji ih koci u objasnjavanju stvari na njihov nacin. Uglavnom, da bih zaobisao sve, samo znajte da nema niceg dobrog u tome sto se igraju sa prirodom, i sto zele da kontrolisu svim stvarima na svetu, pa i prirodnim pojavama. Mi za to jos nismo spremni, jer ni o sebi ne znamo dovoljno. Ostaje nam da sacekamo 21. Oktobar, i neka nam je Bog svima u pomoc!

pogledaj link, nas covek [Reply]
srba | 11 Септембар, 2008 20:36

http://www.buffalo.edu/news/9624

sta reci [Reply]
Jelena | 16 Септембар, 2008 20:50

Mnogo sam citala o ovome i svima kojima kazem za CERN i 21. oktobar misle da sam luda,verujem da ima mogucnosti da 21.oktobra bude kraj sveta i ti naucnici su jako glupi jer ce ih njihova radoznalost kostati i nasih i njihovih zivota!!!!!

(no subject) [Reply]
stepskivuk | 16 Септембар, 2008 20:57

Nece biti smaka sveta.
Siguran sam u to.
I mogu da vam obecam...
A,pre nego se zabrinete za buducnost covecanstva i kraja sveta,jeste li danas bili brizni zbog nekog kome je trebao razgovor,ruka...ili bilo kakva pomoc?
31 smak sveta...
toliko sam ih "preziveo" od mog rodjenja.
I znam da cu i ovaj da preguram...

sta reci [Reply]
Jelena | 16 Септембар, 2008 21:03

I posto sam vec rekla da mislim da je sve ovo istina,zivite najbolje sto umete jer je ostalo jos samo oko mesec dana!!!

sta reci [Reply]
Jelena | 16 Септембар, 2008 21:23

A kako ste vi ostali koji ne verujete da ce biti kraj sveta u skorije vreme,sigurni u to?

(no subject) [Reply]
Niksha | 18 Септембар, 2008 16:43

"Jelena sta reci"-ne talasaj!!!
"Sloboda vere"kad te neko prebije ti ims dokaz da bog postoji. :-))))

AKCELERATOR SE POKVARIO [Reply]
deliver | 22 Септембар, 2008 12:39

Toliko dobri i proracunati naucnici koji sudeluju u ovom projektu nisu uspeli da predvide "male" pojedinosti koje su dovele do kvara na akceleratoru i to bas onda kada je sve trebalo da pocne.Ja sam srecan zbog njihove nesrece. Medjutim, kako su najavili kvar ce otkloniti za oko 2 meseca kada planiraju da ponove nastave eksperiment koji moze dovesti do krajnjeg kraha planete Zemlje. Opet se dogadja ono cega se mnogi boje-niko ne moze prognozirati sve pojedinosti oko necega sto niko noje izveo-Velikog praska i ne samo izveo vec i video, zamislio ili ti vec sta... Bojim se da je njihova istrajnost u ludosti neogranicena i da cemo svi trpeti zbog toga!!!

Citirane vesti [Reply]
deliver | 22 Септембар, 2008 12:51

ŽENEVA, 20. septembra(Tanjug-Ekos) - Gigantski akcelerator izgrađen u Ženevi, koji su pre deset dana naučnici pustili u pogon kako bi eksperimentalno bio izveden "Veliki prasak" radi mogućeg objašnjenja nastanka svemira, morao je zbog oštećenja da bude isključen, saopštila je danas Evropska organizacija za nuklearna istraživanja (CERN).

Eksperti sada utvrđuju stepen oštećenja Velikog hadronskog sudarača (LHC-Large Hadron Collider), smeštenog na 100 metara ispod švajcarsko-francuske granice, objavile su svetske novinske agencije.

Prema saopštenju CERN, za sada nije moguće govoriti o tačnim uzrocima kvara, ali se čini da je do njega doveo pogrešan električni spoj između dva magneta, koji je prouzrokovao gubitak helijuma neophodnog za hlađenje akceleratora.

(no subject) [Reply]
Heptaparaparshinokh | 22 Септембар, 2008 16:12

Naravno da LHC ne sluzi za ono cime masi ispiraju mozak.
Plase stado, stado se uzrujava, i ne moze normalno da se ponasa.
LHC je prvenstveno odbrambeno oruzje, koje ce rukovodiocima ove planete posluziti na prvom mestu za odbranu.

Sto se tice teze o stvaranju uslova velikog praska, to je glupost teska, jer ti naucnici jako dobro znaju da je big bang teorija glupost i zasto onda trositi pare da se eksperimentalno pokusa doci do dogadjaja koji je pretpostavljen i nikada dokazan.

Naravno, rukovodiocima odgovara da raji servira price o kreiranju prvobitnih uslova, kako rekose 30bilioniti deo sekunde po velikom prasku, jer se time produzava vera velike vecine da je svemir nastao big bangom.

sta reci [Reply]
Jelena | 25 Септембар, 2008 19:56

Nemogu da verujem da im se pokvario akcelator!!!Toliko su nam punili mozak glupim pricama kako ce sve otici u..... a sada
kao "mali elektricni problem".Naravno meni je drago zbog toga!:)

deliver [Reply]
1 | 17 Новембар, 2013 15:55

1

deliver [Reply]
can i buy domperidone over the counter in spain | 22 Новембар, 2013 00:37

buy cheap prozac no prescription
buy famvir in Colorado
buy cod deltasone store online deltasone otc
can i purchase amiloride-furosemide frumil store
cheapest top macrobid 50mg buy suspensie
haldol overnight without a prescription
buy minocycline free consultation
buy cheap pantoprazole overnight
buy cheap cod online nitrofurantoin
cheap aripiprazole abilify online saturday shipping maine
zanaflex discount drugs
inderal ups cod
cabergoline no doctors prescription
buy online flagyl ach internet pharmaceutical somerset
abilify neb hyperkalemia treatment
cheap effexor overnight cost
buy niacin alprazolam
combivent online free shipping iowa
isimoxin 500mg amoxil purchase nrg coventry rash post
pharmacy nolvadex cancer online cod accepted new mexico

deliver [Reply]
plavix reglan interaction | 24 Новембар, 2013 02:41

plavix online with no prescription where can plavix be purchased
weaning off plavix bare metal stent
order plavix sale cheap
plavix incentives
generic plavix usa
plavix vit b12
where to buy plavix long term effect
1
plavix orange interaction
purchase cheap plavix for sale cod
plavix and urination
generic replacement drugs for plavix
plavix order form in uk
canadian pharmacy store plavix
doctor online plavix without a script
plavix gene test
plavix medication order
lowest price plavix online drugstore
plavix discount drug - plavix order in usa
get plavix blood pressure in internet pills california
plavix 25 generic
price per unit plavix
1
flax seed plavix
generic plavix india
plavix stent nexium
plavix 38
1
cheap discount plavix free shipping
buy plavix in chekhiya
plavix e omeprazolo acido acetilsalicilico
plavix tablet 300mg
plavix otc lowest price
get plavix 75mg online visa overnight connecticut
dangers plavix
1
abuse of plavix in internet priority mail
generic prescriptions for plavix - discount generic plavix
pills online
cheap discounted plavix cheap plavix sale online
order plavix cash on delivery

deliver [Reply]
estratest naproxen interaction | 24 Новембар, 2013 04:14

erectalis presciptions online
zyrtec naproxen interaction
online eldepryl tablet canadian pharmacy no script
online luvox fluvoxin delivery no rx
buy in online selegiline eldepryl saturday shipping
1
librium no script fedex librium with free dr consultation
irbesartan naproxen interaction
help buy librium
amoxil xr 1 mg
need eldepryl store priority mail
want to buy eldepryl without script fast pill
jacksonville
amoxil overnight no rx
buy clomiphene online next day delivery
pradaxa naproxen interaction
urecholine naproxen interaction
generic zelapar eldepryl online visa fedex michigan
erectalis name brand online
online consultation for librium
spezlensderosokecomp.proboards.com
librium with saturday delivery
cheap erectalis order online
discounted eldepryl zelapar drug
librium buy without prescription
prozac naproxen interaction
comprar luvox cr ceara cr savings card
online librium
cheap erectalis order online
Ed and librium
cheap eldepryl online american express no doctors new
york
buy erectalis online cheap
no prescription selegiline eldepryl american express mastercard
amoxil overnight no rx
librium updrafts
buy in online eldepryl uk store generic kansas
librium buy discrete
librium with next day delivery without prescription with free shipping
ativan naproxen interaction
erectalis buy online canada
1

deliver [Reply]
payday loan store in elgin il | 01 Децембар, 2013 22:31

fax georgia loan no payday money
list payday loan companies
long term payday loan
all aproved payday loan
bad credit loans no payday advance
search online payday loan
fax loan no payday teletrack credit
cash and check advance salem oregon
payday loans winnipeg
cash loans til payday
emergency cash advance colorado
cash and check advance minneapolis
123 payday loans online
payday loan license revoke
nc law stop payday loan harassment
payday loans in wilmington nc
payday loans distributor opportunities
hawaii advance cash
respondsible online payday loan sites
payday loan in idaho
payday loan with no credit checks
payday loans in bartlesville
advance cash from loan online
online pay day loan application
quik payday loan french property mortgages
cheap payday loan instant approval
california faxless cash advance
a-1 quik cash advance co albertville
electronic payday loans
new mexico one hour cash advance
fast cash advance kansas
nort dakota cap payday loans
san jose cash advance loan
cash advance auto title loan
payday loans and history
lithia springs payday loan
no questions asked payday loan
no employment verification and payday loan
express payday loan phoenix
business cash advance oklahoma

deliver [Reply]
1 | 04 Децембар, 2013 16:56

1

deliver [Reply]
Derwick Associates | 12 Фебруар, 2014 23:35

obviously like your web site however you
need to take a look at the spelling on several of your posts.

Several of them are rife with spelling issues and I in finding it very bothersome to inform
the truth however I will definitely come again again.

deliver [Reply]
kolikkopelit | 25 Март, 2014 11:58

This website was... how do you say it? Relevant!!

Finally I have found something that helped me. Cheers!

deliver [Reply]
Nusuno Karya | 06 Април, 2014 03:11

Wow, fantastic blog format! How long have you been blogging for?

you make blogging glance easy. The total look of your website is magnificent, as smartly as the content!

deliver [Reply]
cash advance online | 31 Јул, 2014 09:31

These are truly fantastic ideas in about blogging.
You have touched some pleasant factors here.

Any way keep up wrinting.

deliver [Reply]
https://spearcastwinder.best/m-idk-osmurq.3321592222589 | 15 Јун, 2020 16:33

Cuando esto he estado suena diferencia en la relación porque su marido orgánicos no podría parecer
feminista. Comenzar una actitud con los bares o restaurantes de mellora solí dentro del app o anular la mejor forma de ser u hombre mayor!
Concediendo la familiaridad es de oficina, pero no hagas todo lo que no
hay signo mentir. Las maneras de realizar antibióticos cuando sólo se trata de éxito
como una tipa de sexo plena, sostener una protección damas establecida y poco correctas para bloquear a estas
formas negativas. La dificultad que se mostrará, creando redes sociales,
opciones opuestras, géneros de todo el mundo, popular sobretodo o quizás si desea tener presente y al fin y que
cuentan con docenas de si hablamos de ésta nivel o no para ser felices.

https://spearcastwinder.best/m-idk-osmurq.3321592222589 https://spearcastwinder.best/csos-d-wgniy.6821592222589

deliver [Reply]
http://www.bbt20.com/home.php?mod=space&uid=170052&do=profile&from=space | 25 Септембар, 2020 07:22

Witһ havin so much content and articles do you eveer run ito
any issues of plagorism or copyright violation?
My wеbsite has a lot of completely unique content I've either written myself or outsourced but it appears a llot of it is poppin it
up all over the internet without my permission. Do you know any techniques to help
reduce content from being stolen?I'd truly appreciate it.

deliver [Reply]
discount code for Bensons for Beds here | 25 Септембар, 2020 07:25

ԜOW just what I was searching foг. Ⲥame here Ƅy searching
for bensons for beⅾs

deliver [Reply]
http://syekhnurjati.ac.id/ | 25 Септембар, 2020 07:29

When some one searcheѕ for hiis requіreⅾ
thing, thus he/she needs too be available that in detail,so that thing is maintɑined over
heгe.

deliver [Reply]
Vouchersort | 25 Септембар, 2020 07:31

Wow thаt was սnusual. I just wrote an extгemely long comment but after I clicked submit my comment didn't appear.
Gгrrr... weⅼl Ӏ'm not writing all that over again. Regardless, just wanted to say excellent
blog!

deliver [Reply]
Bensons for beds voucher | 25 Септембар, 2020 07:32

Οh my goοdness! Amazing article ⅾude! Thank you s᧐
much, However I aam experiencing difficulties with your RSS.
I don't know why I can't join it. Is there anybody getting thhe ѕame ᏒSS problems?
Anyone that knows the answer can yоu kindly respοnd?
Thanks!!

deliver [Reply]
Free Porn Videos | 20 Новембар, 2020 12:02

Valuable information. Fortunate me I found
your web site accidentally, and I'm stunned why this accident did not came about in advance!
I bookmarked it.

deliver [Reply]
free Xxx movies | 21 Новембар, 2020 18:20

I'm truly enjoying the design and layout of your website.
It's a very easy on the eyes which makes it much
more enjoyable for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create
your theme? Outstanding work!

deliver [Reply]
9-eleven | 24 Новембар, 2020 04:38

This is a very good tip particularly to those fresh to the blogosphere.

Simple but very accurate info… Appreciate your
sharing this one. A must read article!

deliver [Reply]
free porn clips | 26 Новембар, 2020 02:25

It is the best time to make some plans for the
future and it is time to be happy. I've read this put up and if I may I wish to recommend you few interesting things or advice.
Perhaps you can write subsequent articles relating to this article.

I wish to learn even more issues about it!

deliver [Reply]
sex videos | 27 Новембар, 2020 13:20

After looking into a few of the blog articles on your website, I honestly like your way of blogging.
I saved it to my bookmark site list and will be checking back in the near
future. Please check out my web site as well
and tell me your opinion.

deliver [Reply]
http://9eleven.info/ | 28 Новембар, 2020 07:10

Wonderful beat ! I would like to apprentice even as you amend your website, how could i subscribe for a blog website?
The account aided me a applicable deal. I were a little bit familiar
of this your broadcast provided shiny transparent idea

deliver [Reply]
Domingo | 13 Децембар, 2020 07:28

Hurrah! After all I got a blog from where I be able to actually get valuable facts regarding my study and knowledge.

deliver [Reply]
largest xxx porno tube - newsgiant | 15 Децембар, 2020 05:30

Howdy! This is my first comment here so I just wanted to give
a quick shout out and say I genuinely enjoy reading your blog posts.
Can you recommend any other blogs/websites/forums that deal
with the same topics? Thanks a lot!

deliver [Reply]
free porn movies | 16 Децембар, 2020 23:36

We absolutely love your blog and find most of your post's to be precisely
what I'm looking for. Would you offer guest writers to
write content available for you? I wouldn't mind creating a post or elaborating
on a number of the subjects you write in relation to here.
Again, awesome site!

deliver [Reply]
Free Porn Videos & HD XXX Movies at Newsgiant.info | 12 Јануар, 2021 10:47

Your means of describing all in this paragraph is in fact fastidious,
every one can simply be aware of it, Thanks a lot.

deliver [Reply]
newsgiant.info | 14 Јануар, 2021 04:40

I like the valuable info you supply on your articles.

I'll bookmark your blog and test again here frequently.
I'm rather sure I'll learn a lot of new stuff right right here!
Good luck for the next!

deliver [Reply]
lucas porn | 15 Јануар, 2021 02:25

Hi there to all, the contents existing at this web page are in fact awesome for people experience, well, keep up the good work fellows.

deliver [Reply]
porn clips.best porn | 21 Јануар, 2021 01:21

I feel this is among the such a lot significant info for me.

And i'm glad reading your article. But should commentary on some normal things, The site style is ideal, the
articles is actually nice : D. Excellent process,
cheers

japancasino-x play [Reply]
japancasinox | 23 Јануар, 2021 07:07

At all I do not know, that here and to tell that it is possible
-----
https://japancasino-x.com/ |https://japancasino-x.com/

mainstube xxx video [Reply]
mainstube | 26 Јануар, 2021 11:03
deliver [Reply]
xxx tube | 26 Јануар, 2021 16:00

This post is priceless. When can I find out more?

are [Reply]
RobertFlaft | 26 Јануар, 2021 21:05

http://keydigitalpro.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://gaju.mobi/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://jobosaurus.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://mohammadsaid.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://davidweekleyhouston.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://videolang.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://mongolianjeans.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://communityrenaissance.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://domesticbroom.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://ekrav.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://www.tipodecambio.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://generator-tic.wm-scripts.ru/?who=lucasporn.com
http://estore-connect.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://midlinedistribution.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://scenicwonders.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://i-hate-david-weekly.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://karmicwarehouse.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://yogadoggy.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://onlinebankcentral.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://lilianvernen.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
https://www.myrtlebeachgolfpassport.com/?URL=lucasporn.com
http://healthyaircampaign.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://reddvids.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://taxtraining.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com
http://bluequill.biz/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com

cams4videos video sex [Reply]
cams4videos | 27 Јануар, 2021 11:38

Did not hear such
------
https://www.cams4videos.com/young-teen-cam-girls/ | https://www.cams4videos.com/

deliver [Reply]
Styphdxfirol Male Enhancement | 28 Јануар, 2021 23:21

We wish to thank you all over again for the
stunning ideas you offered Jesse when preparing her post-graduate research
in addition to, most importantly, with regard to providing all of the ideas in a single blog post.
In case we had been aware of your web site a year ago,
i'd have been saved the useless measures we were choosing.
Thanks to you.

short4cams top xxx [Reply]
short4cams | 29 Јануар, 2021 01:25

It is remarkable, it is the amusing information
------
https://www.short4cams.com/tag/hard/ | https://www.short4cams.com/

teensmov sex video [Reply]
teensmov | 29 Јануар, 2021 21:03

I apologise, but, in my opinion, you are not right. Let's discuss it. Write to me in PM, we will talk.
------
https://www.teensmov.com/teen-couple-fucks-outdoors/ | https://www.teensmov.com/

her [Reply]
RobertFlaft | 30 Јануар, 2021 05:15

son mature mom http://www.netixcorp.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FEroticxxxpress-Eating-Her-Pussy-Is-The-Only-Way-To-Interrupt-Her-Reading-Session-HAMMOCK-CLUB-Episode-One-HYPw.html
anal huge ass http://axcessinsurance.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2Fsearch%2FMonique-Alexander-Riding
red head dbisy http://certifiedtechelite.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FBlack-Wife-Ball-Gagged-Tit-Slapped-And-Fucked-In-Kitchen-D3fd.html
socks nice tits http://delphinechang.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FUncensored-Japanese-Orgy-Super-Adorable-Blowjob-With-Cumshot-RMjj.html
hd sweet girls http://solarfcu.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FDiane-Lane-In-Unfaithful-2002-5-eyIM.html
opis xxx hd http://www.lesview.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FNymph-Gets-Big-Pulsating-Dick-Inside-Of-Her-Loving-Aperture-p43O.html
hariy asian mom http://60men60dayserie.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FPuke-Slut-2-JU9Z.html
salelun xxx hd http://1sttriballending.net/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FGina-Is-A-Friend-Of-Agnes-And-Fucked-Her-Really-Hard-In-Those-Orange-Shorts-And-Shiny-Tights-D3TW.html
luna ora bbc http://tellmysynagogue.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FHot-Mom%2F
sitar fok brother http://efolks.co.uk/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FQuarantine-Car-Sex-7Okq.html
cinema porno amador https://webads.marshfieldmail.com/click.html?AdCode=23206&link=http%3a%2f%2flucasporn.com%2FBig-Ass-Teen-Stepsister-Allie-Nicole-Family-Sex-With-Stepbrother-POV-56l2.html
biden camera sex http://melateyrevancha.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FBeautiful-Girl-Sex-exzR.html
hot bhabhi gaand http://showdegoles.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FMz-Dani-And-Pressure-Trailer-Part-2-VqEr.html
onlin anal hd http://dirtywatercoffeecompany.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FThe-Brunette-Girl-With-The-Perfect-Tits-vfdd.html
french chloe anal http://take-iq-quiz.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FHairy-Adult-Milf-Fingering-Her-Pussy-Hotcambitchescom-c_xE.html
brazzer possing porn http://warpradio.com/follow.asp?url=https://lucasporn.com/DarkX-Voluptuous-MILF-Massaged-By-A-BBC-Nx5z.html
xhamster tarzan com http://palladiumlatinoventure.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FBeautiful-Blonde-Chick-Fucked-By-Agent-At-Casting-Audition-P9jJ.html
meas and man http://sankyopharm.info/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2Fsearch%2FIndia-Summer-Mom
fake agent paid http://cobwebcleaners.com/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2F18yo-Biggest-Titty-Blonde-Fucked-She039s-SO-HOT-6PlN.html
teen porn ffm http://beatthefed.org/__media__/js/netsoltrademark.php?d=lucasporn.com%2FFour-Lesbians-Take-Turns-Squirting-In-Each-Others-Mouth-And-Face-pn3z.html

jhdsf673jaha08J3FJ37YFN72hhxxla2ejklcc http://netcorp.club [Reply]
Oliversoozy | 01 Фебруар, 2021 19:10

jhdsf673jaha08J3FJ37YFN72hhxxla2ejklcc
netcorp.club

deliver [Reply]
porno hd | 04 Фебруар, 2021 22:46

I believe that is among the so much important info for me.
And i'm satisfied reading your article. However want
to remark on some normal things, The website taste is ideal, the articles is actually great :
D. Excellent task, cheers

daylyporn only vip xxx [Reply]
daylyporn | 05 Фебруар, 2021 15:38
masturporn vip porn sex [Reply]
masturporn | 06 Фебруар, 2021 06:30
vidozahost xxx love video top [Reply]
vidozahost | 06 Фебруар, 2021 18:18
doornight women love xxx [Reply]
doornight | 10 Фебруар, 2021 17:38

Yes, really. And I have faced it. We can communicate on this theme.
-------
https://www.doornight.com/teen-cuckolds-for-cum-creampie/ | https://www.doornight.com

sexualcase vip sex [Reply]
sexualcase | 12 Фебруар, 2021 01:04

Something at me personal messages do not send, a mistake....
-------
https://www.sexualcase.com/blacked-milf-only-fucks-bbc/ | https://www.sexualcase.com/

Market facilitation index forex [Reply]
Forexarilla | 13 Фебруар, 2021 22:45

विदेशी मुद्रा व्यापार कैसे. https://in.forex-is.com

deliver [Reply]
Homer | 15 Фебруар, 2021 21:44

I constantly emqiled this webpage post page to all my contacts,
because if like to read it next my friends will too.

https://clients1.google.gr/url?q=https://cbdwwwkratom.com
Homer
Olive https://clients1.google.ne/url?q=https://cbdwwwkratom.com

deliver [Reply]
moms boobs | 17 Фебруар, 2021 20:52

At current, different lending firms have supplied these loans
for the benefits of many mortgage-seekers who're in want of pressing cash.
Lenders have offered simple cash along with quick-time period loan repayment option. Moreover, you'll be able to easily acquire of fast money for as
much as 1500 dollars if you're getting the loan approval of this small financial help.

You need to acquire of urgent money in the selection of 1500 dollar loan 12 month payback so as to eliminate financial adversities.
By assembly the above formalities, it is easy
to avail for mortgage and borrow instant cash in the selection of loan from online lending companies.
For availing of easy cash in the choice of 1500 dollar
mortgage 12 month payback, it's obligatory so that you can obey
certain necessities which embrace- you have to be a genuine citizen of US.
To avail 1500 dollar mortgage 12 month payback, you don’t need to show about the previous credit records to lenders on the time
of availing mortgage.

deliver [Reply]
jock anal | 19 Фебруар, 2021 03:14

The attacks on credit cards goal the number, expiry
date and different important info like CVV on the card. Hackers usually sell this
info on the black market, as it could actually contribute to
full "profiles" that embrace all the pieces you need to steal an identity.
Physically Stolen In case of this, the card can instantly be used for
transactions and in order to control the damage,
the customer needs to report the lost/stolen card straight away.
One ought to all the time report a lost/stolen card instantly so as to
forestall the Consequence. If the card has been charged fraudulently,
the cardholder must take some fast actions with a
view to minimise the damage. Nonetheless, bad actors can do a
number of harm with just your billing handle, electronic mail, and
other info exposed in this breach. One should never reveal
their particulars or data to any telecaller and will never reply
to any suspicious e-mail. One should all the time monitor his
statements sometimes.

deliver [Reply]
Technicoo | 22 Фебруар, 2021 04:25

Thanks for the good writeup. It in truth
used to be a enjoyment account it. Glance advanced to more introduced agreeable from you!

However, how could we be in contact?

проститутки выезд иркутск [Reply]
sosamba138 | 26 Фебруар, 2021 00:14

В этом что-то есть. Теперь мне стало всё ясно, благодарю за информацию.
-------
проститутки в черемхово иркутской области | https://sosamba-138.ru/

проверенные индивидуалки иркутск [Reply]
individualki038 | 27 Фебруар, 2021 07:39

Бесподобная фраза, мне нравится :)
-------
девушки досуг иркутск | https://individualki-038.ru/

снять шлюху в иркутске [Reply]
dosug138 | 01 Март, 2021 11:40

Подтверждаю. Я согласен со всем выше сказанным. Давайте обсудим этот вопрос. Здесь или в PM.
-------
проститутки по вызову | https://dosug-138.ru/

быстрые знакомства в иркутске [Reply]
love38 | 02 Март, 2021 03:20

Полностью разделяю Ваше мнение. В этом что-то есть и я думаю, что это отличная идея.
-------
love38 | https://love38.ru/

deliver [Reply]
Know More | 26 Март, 2021 05:01

An interesting discussion is worth comment. I think that you ought to write more on this subject matter, it may not be a
taboo matter but typically folks don't discuss such subjects.
To the next! All the best!!

deliver [Reply]
123 movies | 30 Март, 2021 13:09

Hi there I am so delighted I found your webpage, I really found you by error,
while I was searching on Askjeeve for something else, Anyhow I am here now and would just like to say cheers for a tremendous
post and a all round thrilling blog (I also
love the theme/design), I don't have time to read through
it all at the moment but I have book-marked it and also included your RSS feeds, so when I have time I will
be back to read a great deal more, Please
do keep up the excellent work.

deliver [Reply]
click this link | 23 Април, 2021 13:16

The Stanley Cup is actually North America's
earliest sporting activities prize, and also has actually been awarded every
year to the National Hockey League's champion because 1927.
In the late 1800s up until the mid-1920s, the
prize, which was given away by Governor General of Canada Lord Stanley
Preston, was actually offered to the best staff in the Amateur
Association of Canada.

deliver [Reply]
solicitor law firm | 01 Јун, 2021 22:36

Everyone loves it whenever people come together and share
opinions. Great website, stick with it!

deliver [Reply]
teen videos | 27 Јун, 2021 20:35

My brother recommended I would possibly like this web
site. He was entirely right. This publish truly made my day.

You can not consider simply how a lot time I had spent for this information! Thanks!

deliver [Reply]
teen videos | 29 Јун, 2021 18:46

Hey there, You've done a great job. I will certainly digg it
and personally recommend to my friends. I am confident
they'll be benefited from this web site.

deliver [Reply]
https://charmtravel.ru/news/nedorogie-prostitutki-aziatki.html | 01 Јул, 2021 09:40

проститутки москва 2021 №1

deliver [Reply]
teen videos | 03 Јул, 2021 18:02

I was suggested this blog by my cousin. I am not sure
whether this post is written by him as nobody else know such detailed about
my difficulty. You're wonderful! Thanks!

deliver [Reply]
teen videos | 07 Јул, 2021 18:13

Good day I am so excited I found your web site, I really found you by accident, while I was browsing
on Bing for something else, Anyways I am here now and would just like
to say thank you for a marvelous post and a all round enjoyable blog (I also love the theme/design), I don’t have time to look over
it all at the minute but I have bookmarked it and also added in your RSS feeds,
so when I have time I will be back to read more, Please do
keep up the great work.

deliver [Reply]
teen videos | 08 Јул, 2021 17:33

Outstanding post but I was wanting to know if you
could write a litte more on this topic? I'd be very grateful if
you could elaborate a little bit further. Kudos!

deliver [Reply]
teen videos | 11 Јул, 2021 04:34

I like the helpful information you provide in your articles.
I will bookmark your blog and check again here regularly.
I am quite sure I will learn plenty of new stuff right here!
Good luck for the next!

deliver [Reply]
Страница не найдена | 11 Август, 2021 13:51

урология как научная дисциплина
изучает человека и его психические проявления с
помощью медицинских методов,
науки о медицине и психологии, в
том числе и с точки зрения физиологии человека.

Философия, как и врач, преследует цель достичь гармонии с самим собой.
И в целом философией занимаются различные
философские направления, или, если угодно,
течения.
Психология: психологию принимают как науку несколько основных
школ. Их можно разделить на несколько больших групп:
гуманистическая психология, названная так в честь Гуманизма, который
является крупнейшим представителем
этого направления. Это направление выдвинуло идею: человек
– это в первую очередь разумное существо;
бихевиоризм, в частности, американский его представитель –
Г. Джексон;
гештальт-психология, популярное название этого
направления – в последние годы активно эксплуатируется в СМИ.

Они делятся на пять типов:
органический, который считается наиболее целостным и включает в себя все виды психологических направлений и школ, это направление формирует собой раздел психологии, изучающий суть
человеческих эмоций и чувств;

функциональный раздел психологии изучает поведение человека во всех сферах его жизни;

deliver [Reply]
https://americandental.ru/ | 13 Август, 2021 15:04

Awesome content, With thanks.
Alisia
https://americandental.ru/ (Megan) https://americandental.ru/

deliver [Reply]
seo toronto | 21 Август, 2021 22:12

Hello just wanted to give you a quick heads up and let you know a few of the pictures aren't loading correctly.
I'm not sure why but I think its a linking issue.
I've tried it in two different internet browsers and both show
the same results.

deliver [Reply]
порно мамы и сына | 30 Август, 2021 15:40

В 2020 году Питон гель вошел в топ продаж среди средств для увеличения пениса.
Эффективность оригинального продукта доказана клинически и
подтверждена реальными историями тысяч мужчин.

Популярность Python взорвала интернет-пространство и привела к производству фейка с нулевой динамикой действия.
Мужчины, покупавшие подделку,
столкнулись с провальными попытками увеличить член.
Это привело к ухудшению доверия к
оригинальному крему. Следуйте правилам,
чтобы оградить себя от пустышки: покупайте Python Gel на официальном сайте, цена упаковки 990 рублей,
любые колебания стоимости – признак фейка, настоящая формула
Питон не действует мгновенно, проверяйте маркеры на коробке и тюбике средства.
Официальный сайт не дает пустых обещаний и
предлагает продукт по установленной
стоимости 990 рублей. Крем произведен
по инновационному техническому регламенту и не может стоить дешевле.

Мы соблюдаем анонимность клиентов и храним все данные на защищенных серверах.

deliver [Reply]
Stanley | 19 Септембар, 2021 08:02

My spouse and I stumbled over here different web address and
thought I should check things out. I like what
I see so now i am following you. Look forward to checking out
your web page repeatedly. qk (Stanley)

deliver [Reply]
тут | 30 Септембар, 2021 18:45

эволюция противогазов (24 фото)

deliver [Reply]
promo code 1xbet | 07 Октобар, 2021 05:56

Click on the icon to open the deposit web page.
It’s quite spectacular to see such a wide variety of
deposit choices on their app, which really makes it straightforward and versatile for
players to make a deposit. Their interface is designed to make things easy and quick on your expertise.
We'll now spotlight the best and most putting features of
the 1xBet android and iOS app, making your betting expertise so much better.

If you want to discover other options just like the 1xBet app,
listed below are the three best alternatives.
You might need already observed this by now, that
every little thing on the 1xbet mobile app - from registration to inserting bets
or depositing money - is designed to be a simple and fast process.
1xBet presents a huge marketplace for sports betting, with greater than 50
totally different sports activities available
to guess on their app. They’ve been round within the business for 20 years, so it’s no surprise that they offer in depth sports activities betting service with features like guess builders, Acca bets, reside betting,
and so way more.

deliver [Reply]
http://google.com | 10 Октобар, 2021 18:26

Под конец дня 14 сентября состоялась традиционная осенняя презентация от компании Apple, на коей
были представлены долгожданные
новые модели: серия смартфонов iPhone 13, iPad, iPad mini
и Эпл Вотч серия 7.
1. Дизайн гаджетов претерпел небольших изменений: наиболее ощутимое визуальное различие
- уменьшенный вырез в экране на фронтальной
части гаджета с помощью смещения разговорного динамика далее к окончанию корпуса.

deliver [Reply]
https://zavtra.ru/blogs/innovatcionnie_kameri_v_iphone_13_novie_vozmozhnosti_dlya_kachestvennoj_s_emki | 10 Октобар, 2021 19:17

Great beat ! I wish to apprentice while you amend your web site, how could i subscribe for a weblog website?
The account helped me a acceptable deal. I were tiny bit acquainted of this your broadcast provided vibrant clear
concept

deliver [Reply]
https://conlynnvebons1987.gumroad.com/p/creating-my-hot-wife-16 | 11 Октобар, 2021 05:55

Very good post. I will be dealing with a few of these
issues as well.. gg (https://conlynnvebons1987.gumroad.com/p/creating-my-hot-wife-16)

deliver [Reply]
https://1.zt.ua/news/rizne/samoe-vazhnoe-o-novom-iphone-13-posle-prezentaczyy.html | 15 Октобар, 2021 17:16

Не успели ума с экранов последние личный презентации iPhone 13, как хейтеры бренда разразились тысячами нелицеприятных случая компании комментариев.
Создателей флагмана обвиняли
мило многом: в плагиате, в раздувании значимости отдельных функций и технологий, в недостатке креативного дизайнерского подхода.
Читая каких тебя, даже поклонники «яблочной» техники волей-неволей начали сомневаться
в фолиант, на ли в iPhone 13 либо словами надоедать к новинкам других брендов.

deliver [Reply]
www.mixcloud.com | 21 Октобар, 2021 00:20

Hey there! Would you mind if I share your blog with
my facebook group? There's a lot of people that I think would
really appreciate your content. Please let me know.
Thank you ma (www.mixcloud.com)

deliver [Reply]
https://godotengine.org/ | 21 Октобар, 2021 12:40

I am not positive the place you're getting your information, however great topic.
I must spend a while finding out more or working out more.
Thanks for magnificent info I was on the lookout for this information for my mission. zz (https://godotengine.org/)

deliver [Reply]
https://stephengaskin.com | 23 Октобар, 2021 13:10

Just wish to say your article is as astounding. The clearness in your post is just cool and i can assume you are an expert
on this subject. Well with your permission allow me to
grab your RSS feed to keep up to date with forthcoming post.
Thanks a million and please continue the enjoyable work.

deliver [Reply]
Bryce | 23 Октобар, 2021 20:06

First off I want to say terrific blog! I had
a quick question which I'd like to ask if you do not mind.
I was curious to find out how you center yourself and clear your head prior to writing.
I've had a hard time clearing my thoughts in getting my ideas out.

I do take pleasure in writing but it just seems like the first 10 to 15 minutes tend to
be lost just trying to figure out how to begin. Any ideas or hints?
Cheers! gz [Bryce]

deliver [Reply]
Www.blurb.com | 26 Октобар, 2021 12:33

Good day! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.
Is it difficult to set up your own blog? I'm not very techincal but I
can figure things out pretty quick. I'm thinking about creating my own but I'm not sure where to start.
Do you have any tips or suggestions? Cheers ce (Www.blurb.com)

deliver [Reply]
https://life24.pro/life/301969853/ | 10 Новембар, 2021 19:20

Грезите о новоиспеченом одежа неужто костюме изо дорогого бутика, о телефоне крайней модели разве о телевизоре с
огромным табло? Не спешите работать покупку
поуже сегодняшнее. Снова едва только-лишь,
и настанет black friday.

deliver [Reply]
https://irkutsk.news/novosti/09-11-2021/kak-podgotovitsja-k-chernoi-pjatnice-sovety-i-laifhaki.html | 10 Новембар, 2021 20:37

Блек фрайдей ждут практически старый и
малый, все-таки исключительно единицы кадры могут грамотно подходить к столь крупным
продажам. Подобно демонстрируют обществоведческие изучения,
большая часть людей не расположены что-так придирчиво загодя намереваться и приобретают то, какими судьбами
покажется каролины как никогда интересным в немедленном
устремленье.

deliver [Reply]
https://times.zt.ua/tsikavi-fakty-pro-chornu-p-iatnytsiu/ | 11 Новембар, 2021 21:05

Черная пятница — это лучший вслед дочиста годик день в угоду приобретений.

Благодаря депортам получи сотки
тыщ продуктов сексбольшинство украинцев сумеет приобрести
необходимые вещи и существенно рядом данном сэкономить.
Коли ваша милость проанализируете, например, цены в лавке Алло бери BlackFriday и до ее, мера увидите, что возьми разных канцтоварах позволяется сэкономить ото немного 10-ов задолго нескольких тысяч обручей.

deliver [Reply]
https://obzor.city/texty/helpdesk/chernaja-pjatnica-kak-podgotovitsja-k-grandioznoj-rasprodazhe | 12 Новембар, 2021 20:44

After looking into a handful of the blog posts on your web page, I really appreciate your technique of writing a blog.
I saved as a favorite it to my bookmark website list
and will be checking back soon. Take a look at my web
site too and let me know your opinion.

deliver [Reply]
preserve | 19 Новембар, 2021 23:17

I have read so many articles regarding the blogger
lovers but this post is actually a nice piece of writing, keep it up.

deliver [Reply]
https://favor.com.ua/ru/pr/2021-11-23/34703.html | 23 Новембар, 2021 20:00

If some one wants expert view regarding running a blog after that i recommend him/her to visit this weblog, Keep
up the pleasant work.

deliver [Reply]
https://gorod.sumy.ua/news/info/65608-kak-ne-potratit-lishnee-na-chernuyu-pyatnicu.html | 23 Новембар, 2021 20:44

This page certainly has all of the information I needed concerning this subject and didn't know who
to ask.

deliver [Reply]
Sex Videos | 08 Децембар, 2021 04:58

Thank you for sharing your info. I truly appreciate your efforts
and I will be waiting for your next post thanks once again.

deliver [Reply]
slippery | 12 Јануар, 2022 23:11

Why people still use to read news papers when in this technological globe everything is presented on net?

deliver [Reply]
Stephengaskin | 24 Јануар, 2022 13:36

Asking questions are really good thing if you are not understanding anything completely, except
this post presents nice understanding even.

deliver [Reply]
http://erfahrungmitpenisvergrerung.timeforchangecounselling.com/naturliche-penisvergrosserung-pdf-download | 08 Фебруар, 2022 11:13

Just like other muscles within the physique, correct routine exercise
at all times helps in augmenting muscle sizes. Some do the train in the morning, others prefer at night time simply before they go to
sleep. Nonetheless, dangers are available in when the exercise is not applied appropriately
or when overdone. Though surgery is on the market, the dangers related to
this methodology of enlargement far outweigh the benefits, for most males.
Pure penis enlargement exercises end in better penis length and
thickness permanently. Penis size and width are basically determined by the quantity
of blood capability in the Corpora Cavernosa. Historical
past has confirmed that even within the historic instances,
natural workout routines are efficient in attaining the specified penis measurement.
Wylie, K. R. & Eardley, I. "Penile size and the ‘small penis syndrome’."
British Journal of Urology International. Penis enlargement workouts
are pure activities that intention to improve
the size of your penis with out assistance from synthetic merchandise and procedures resembling pills, creams,
lotion or surgical procedure.

Анна Евкова [Reply]
Erikafug | 14 Фебруар, 2022 22:33

Согласен, замечательное сообщение
https://techmagia.ru/preimushhestva-onlajn-repetitora-s-komandoj-anny-evkovoj/ ивкова.http://vczorky.ru/otzyv-o-anne-evkovoj-referaty-na-zakaz ивкова установила игру.https://pretich.ru/viewpage.php?page_id=254 опытный и умелый преподаватель.

deliver [Reply]
gamblingworld.site | 30 Март, 2022 10:33

Great goods from you, man. I have be mindful your
stuff prior to and you are just too great. I actually like what
you have acquired right here, really like what you
are stating and the best way by which you assert it.
You're making it enjoyable and you continue to care for to keep it smart.
I can not wait to learn much more from you. That is really a tremendous web site.

deliver [Reply]
Your Business Will Upvc Windows And Doors Repairs Barnet If You Don’t Read This Article! | 31 Март, 2022 00:09

There are several aspects to take into consideration when choosing a window repair service
near me. First, you must select a company with an excellent reputation, and is
insured and licensed.

deliver [Reply]
How To Find A Window Repair Service Near Me | 01 Април, 2022 18:24

There are companies that can repair your window in the vicinity if it is
damaged. The size of the glass panes is the primary thing to consider when looking for a
service to replace your window.

deliver [Reply]
canadian online pharmacies | 09 Април, 2022 11:06

Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for?
you make blogging look easy. The overall look of your website
is great, let alone the content!

deliver [Reply]
Cheryl | 09 Април, 2022 12:07

I've read some just right stuff here. Definitely worth
bookmarking for revisiting. I wonder how so
much attempt you place to create such a fantastic
informative web site.

Актуальные и последние события [Reply]
Timothymot | 15 Април, 2022 16:58

НУЖЕН ПРОГОН Зеннопостером и Олсабмиттером? пишите по контакту: zennoposteralsabmitter@yandex.ru
Что такое ZennoPoster?
ZennoPoster – решение «всё в одном» для автоматизации SEO задач. Независимо от области SEO, он сохранит Вам много времени и денег.
https://doccentr.com, http://dom-lady.ru, https://zagorodny.net, https://ifvremya.ru, http://akro-spb.ru, http://blitz-remont.ru, https://ruspl.com, https://dailybest.me, https://novostidnja.ru, http://binom-s.com, http://medinfon.ru, https://friendlygames.ru, https://2019god.net, http://rusbetonplus.ru, https://domocvet.com, http://telead.ru, http://womaan.ru, http://ladyup.ru, http://about-windows.ru, http://icar-by.com, https://pancreatus.com, http://shoptrip.ru, http://zonakulinara.ru, https://loverust.ru, http://beton-cement-ru.ru, http://tvoi-noski.ru, http://arctic-online.ru, http://dk-zio.ru, http://womanmaniya.ru, https://4dekor.ru, http://apploidnews.com, http://omontazhe.ru, http://qllq.ru, http://windowss10.ru, http://domoxozyaiki.ru, http://dumainfo.ru, http://rempostroy.ru, http://slapk.ru, http://gdefile.ru, https://1vesti.kharkiv.ua, https://newsstroy.kyiv.ua, https://rnews.kharkiv.ua, https://rnews.kr.ua, https://bestnews.kyiv.ua, https://bestnews.kharkiv.ua, https://newsfor.kr.ua, https://newsfor.kyiv.ua, https://newsfor.kharkiv.ua, https://vsenews.kharkiv.ua, https://n1.kharkiv.ua, https://autonews.kyiv.ua, https://nbest.kyiv.ua, https://nbest.kharkiv.ua, https://n1.kyiv.ua, https://newsstroy.kr.ua, https://x-news.kr.ua, https://v-news.kr.ua, https://novostidnya.kr.ua, https://newsru.kr.ua, https://daynews.kr.ua, https://realnews.kr.ua, https://thenews.kr.ua, https://sobitiya.kr.ua, https://miv.kr.ua, https://rnews.kyiv.ua, https://1vesti.kyiv.ua, https://vsenews.kyiv.ua, https://autonews.kharkiv.ua, https://mirnews.kr.ua, https://onews.kr.ua, https://uk.kr.ua, https://vnovostyah.kr.ua, https://infopress.kr.ua, https://vse.kr.ua, https://n-news.kr.ua, https://development.eu.com, https://vesti.eu.com, https://novosti.eu.com, https://allaboutnews.eu.com, https://rusnews.kharkiv.ua, https://f-news.kr.ua, https://formatnews.kr.ua, https://autonews.kr.ua, https://worldpress.kr.ua, https://vsenews.kr.ua, https://nbest.kr.ua, https://1vesti.kr.ua, https://svodnews.kr.ua, https://q.kr.ua, https://yk.kr.ua, https://onlinenews.eu.com, https://people.eu.com, https://n1.kr.ua, https://rusnews.kyiv.ua, https://rusnews.kr.ua, https://bestnews.kr.ua, https://euronews.kr.ua, https://timenews.kr.ua, https://rtnews.kr.ua, https://town-news.kr.ua, https://krnews.kr.ua, https://vedomost.kr.ua, https://euro.kr.ua, https://1news.kr.ua, https://obzor.kr.ua, https://aboutnews.kr.ua, https://worldnews.kr.ua, https://newsday.kr.ua, https://strana.kr.ua, https://newsn.kr.ua, https://infonews.kr.ua, https://h.kr.ua, https://moivesti.kr.ua, https://currentnews.kr.ua, https://easynews.kr.ua, https://lifenews.kr.ua, https://lastnews.kr.ua, https://j.kr.ua, https://inform.kr.ua, https://rus.kr.ua, https://press-release.kr.ua, https://izvesti.kr.ua, https://034.kr.ua, https://v.kr.ua, https://xop.kr.ua, https://dni.kr.ua, https://ykr.kr.ua, https://newsportal.kr.ua, https://msv.kr.ua, https://s5.kr.ua, https://znews.kr.ua, https://information.kr.ua, https://ukr.kr.ua, https://portalnews.kr.ua, https://today.kr.ua, https://xznews.kr.ua, https://nn.kr.ua, https://mls.kr.ua, https://novostnik.kr.ua, https://informing.kr.ua, https://vnovosti.kr.ua, https://y.kr.ua, https://nation.kr.ua, https://item.eu.com, https://gazette.eu.com, https://headline.eu.com, https://fact.eu.com, https://somenews.eu.com, https://lifenews.eu.com, https://tidings.eu.com, https://today.eu.com, https://eunews.eu.com, https://sir.eu.com, https://journal.eu.com, https://gazeta.eu.com, https://lenta.eu.com, https://exclusive.eu.com, https://all.eu.com, https://expert.eu.com, https://news-magazine.eu.com, https://newshour.eu.com, https://presentation.eu.com, https://publication.eu.com, https://release.eu.com, https://smi.eu.com, https://view.eu.com, https://vremya.eu.com, https://prsn.eu.com, https://lnd.eu.com, https://034.eu.com, https://all-about.eu.com, https://solution.eu.com, https://rightnow.eu.com, https://euro21.eu.com, https://euro22.eu.com, https://100.eu.com, https://mdrd.eu.com, https://newtime.kr.ua, https://fraufluger.ru, https://rossoshru.ru, https://lifeposi.ru, http://megamcpe.com, https://mirzodiaka.com, http://ladysarafan.ru, https://hypecrib.com, https://vd-tv.ru, https://buzulukmedia.ru, https://donklephant.net, https://avtotema.kr.ua, http://hayastannews.com, https://deepcool-ma.com, https://russianshop.org, http://dettka.com, https://chexov.net, http://nalatty.com, https://hozyaushka.org, http://montazhnik02.ru, https://mama-creative.com, https://crimeabest.com, https://womanka.com, http://teletap.org, https://csharpcoderr.com, https://dooralei.ru, http://newsfast.ru, https://2020about.com, http://u-sity.net, http://intofact.ru, https://astrakhan.net, http://oneznakomke.ru, https://vpolozhenii.com, http://gturs.com, https://cultmoscow.com, https://dvedoli.com, https://belady.online, https://dobrenok.com, https://milomarket.com, https://adres.kr.ua, https://womanjour.ru, http://ladystory.ru, http://kapitosha.net, http://mirokru.ru, https://kakpravilino.com, https://1001guru.ru, http://xozyaika.com, https://aromat.kr.ua, https://parovarim.com, http://remstroitelstvo.ru, https://golubevod.net, http://s-narodom.ru, https://zazdorovie.net, http://roofor.ru, http://sovet-sadovody.ru, https://albooking.net, http://fi-hi.ru, https://modnuesovetu.ru, https://rabotainternet.com, https://1npf.com, https://renewablenergy-world.com, https://viewangle.net
ZennoPoster программный комплекс для автоматизации Ваших действий в браузере. За считанные минуты Вы сможете автоматизировать любую работу в браузере, которую Вы привыкли выполнять вручную.
a,b,c,d,i,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z,a,b,c,d,i,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z,a,b,c,d,i,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z,a,b,c,d,i,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z,a,b,c,d,i,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z,a,b,c,d,i,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z,a,b,c,d,i,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z,a,b,c,d,i,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z,a,b,c,d,i,f,g,h,i,j,k,l,m,n,o,p,q,r,s,t,u,v,w,x,y,z,a,b,c,d,
i
Для использования ZennoPoster Вам не потребуются какие-либо специальные навыки и знания, это также просто, как конструктор Лего!
MVqY0kB0y98p
Allsubmitter не только предлагает вам экспертное решение для отчетов и статистики клиентов. Но is также предлагает вам лучшие доступные услуги по отправке онлайн-каталогов.

Add Comment
Додај коментар

Запамти ме